Mikä Myyräncolo?

Sample media
Myyräncolo
Kulttuurinen asukastila

Myyräncolo on kultturinen asukastila Kilterinmäellä.

Myyräncolo on yhteisöllinen hanke, jonka tavoitteena on tilojen väliaikaiskäytön periaatteita noudattaen tuoda uusia elävän kaupunkikulttuurin mahdollisuuksia Vantaan Myyrmäkeen.

Myyräncolo toimii tällä hetkellä Myyrinpuhoksen kiinteistössä osoitteessa Jönsaksentie 6, aivan Myyrmäen aseman vieressä..  Kiinteistön omistaa Myyrhattanin Kehitys Ky, joka on suunnitellut rakentavansa tontille tulevaisuudessa asuntoja. Kaavamuutoksen laatiminen ja rakennushankkeen käynnistäminen on kuitenkin aikaa vievä hanke, joten sitä ennen rakennusta on mahdollista hyödyntää monimuotois-essa kulttuuritoiminnassa

Kulttuurilla on pitkät perinteet Myyrmäessä

Muun muassa musiikilla ja katutaiteella on Myyrmäessä pitkät perinteet. Agents pistettiin kasaan Myyrmäen yhteiskoulun kellarissa jo 70 -luvulla. Ensimmäiset kantaaottavat graffitit ilmestyivät Myyrmäenraitin alikulkutunneleihin 80 -luvulla. Myyrmäen yhteiskoulu muuttui 90 -luvulla Vaskivuoren lukioksi, josta löytyy valtakunnallisesti arvostetut musiikki- ja tanssilinjat. Vuonna 1992 ensimmäisen kerran järjestetty Louhela Jam on Vantaan pitkäikäisin musiikkifestari.

Alueelta on kuitenkin puuttunut pienimuotoinen esittävän taiteen estradi sekä mm. taiteilijoiden työskentelytiloja.

Myyräncolo kokoaa yhteen ammattitaiteilijoita ja harrastajia

  • Katutaiteilijoita graffitista muraaleihin
  • Kuvataiteilijoita
  • Muusikkoja kuoroista bändeihin
  • Teatterin ja tanssin toimijoita
  • Elokuvantekijöitä
  • Kirjoittajia

Kulttuurialan yrittäjät elämysten mahdollistajina

Myyräncolon toiminta ei perustuu pelkästään taiteilijoiden sekä kolmannen sektorin toimijoihin vaan mukana on myös nykyaikaan kuuluvia neljännen sektorin toimijoita sekä kulttuurialan yrittäjiä. Kulttuurin tekijät tarvitsevat tuottajia, äänentoistoalan yrittäjiä, tapahtumatekniikan rakentajia sekä monia muita ammattilaisia. Myyräncolo luo Myyrmäkeen myös uutta yritystoimintaa.

Sample media

Paikallinen radioasema tukee kokonaisuutta 

Myyräncolosta löytyy myös oma radioasema SayFM, jonka ohjelma syntyy liki 40 radiodj:n toimesta..

Sample media